BELANGRIJK: Lees hier alles wat je moet weten omtrent Coronavirus (COVID-19) & andere maatregelen bij het boeken van een arrangement.
Maatregelen Coronavirus. Meer info
Zoelen
banner

DE EVENEMENTENBRANCHE IN 2021

09-01-2021 - Leestijd 5 minuten

Het is tijd om 2020 achter ons te laten en vooruit te kijken naar 2021. Hoe gaat de evenementenbranche er dit jaar uitzien en wordt dit het jaar van de wederopstanding? Een ding blijft zeker, ook in 2021 zal Covid-19 nog steeds een grote invloed hebben op de branche. Er is echter ook hoop, nu de vaccinatie is gestart lijkt er een einde in zicht te komen. Daarmee zal er steeds meer mogelijk worden en kunnen we langzamerhand terug naar een normale situatie. Niemand weet wanneer en wat er gedaan kan worden. Toch zijn er een aantal trends te ontdekken. Om een beeld te geven van de evenementenbranche in 2021 lees je hieronder 5 trends die dit jaar zullen gaan bepalen.

Online en hybride zijn een blijvertje
Grote kans dat het afgelopen jaar je fysieke evenement niet is doorgegaan. Een deel van het jaar zat de (fysieke) evenementenbranche volledig op slot en wanneer ze wel geopend waren was dit met beperkte mogelijkheden. Zeker grote evenementen waren het afgelopen jaar onmogelijk. Echter, ontstond er met online en hybride evenementen een perfect alternatief, waardoor het toch mogelijk was om bijvoorbeeld een bedrijfsuitje te organiseren. In 2021, maar ook na het coronatijdperk is het de verwachting dat online events onderdeel blijven uitmaken van de mogelijkheden.  


Online Events

Kleinere events
Er zullen in 2021 meer mogelijkheden ontstaan wanneer mensen worden gevaccineerd, maar voorlopig zijn we nog niet van het virus af. Kleinere en intiemere events zullen ook in 2021 nog veel voorkomen. Niet alleen omdat de maatregelen dit niet toestaan, maar ook omdat niet iedereen bereid is om ver te reizen, wanneer de richtlijnen aansturen op kleine groepen en weinig reisbewegingen. Bij kleinere groepen ligt de focus vaak meer op betrokkenheid in plaats van grootschaligheid. Dit betekent dat events ook anders moeten worden ingezet, waarbij persoonlijke ervaring een stuk belangrijker is.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een thema dat inmiddels ieder jaar terugkomt, mensen vinden het steeds belangrijker. We worden ons steeds meer bewust over welke impact we hebben op de wereld. Dankzij documentaires als Life On Our Planet van Sir. David Attenborough op grote platforms als Netflix, beseffen steeds meer mensen dat het tijd is voor verandering. Consumenten zullen steeds meer kijken naar wat bedrijven voor sustainability doen en zullen dit meenemen in hun overwegingen. Ook voor de evenementenbranche wordt dit de norm en niet meer iets voor erbij.

Events in de buitenlucht
Volgens vele experts is de kans op besmetting in de buitenlucht kleiner dan binnen. Bovendien hebben we buiten vaak meer ruimte waardoor we ook beter de 1,5 meter aan kunnen houden. De maatregelen laten daarom in de buitenomgeving vaak meer toe. Zo mochten we vorig jaar op een bepaald moment 100 personen buiten ontvangen en 30 binnen. Als je dus toch een wat groter evenement wil organiseren is de kans groter dat dit in de buitenlucht sneller mogelijk is. Er zullen daarom naar alle waarschijnlijkheid meer evenementen in de buitenlucht gaan plaatsvinden. Zeker in het begin van het jaar en wanneer het om grotere groepen gaat.


In de buitenlucht op 1,5 meter

Nieuwe concepten
Het afgelopen was een hectisch jaar voor de evenementenbranche. Het was een jaar van constant aanpassen en inspringen op de huidige maatregelen. Dit was niet altijd even makkelijk, maar heeft er ook toe geleid dat de gehele branche ongelofelijk creatief moest zijn. Deze creativiteit zal in 2021 worden doorgezet en zal weer een hoop nieuwe concepten en ideeën opleveren. Zo gaan wij in 2021 een nieuwe glamping openen en hebben wij de exclusieve licentie voor Expeditie Robinson bemachtigd.


Expeditie Robinson

 

Robin Wessels
Online Marketeer

In een aantal stappen zetten we je persoonlijke offerte in elkaar. Kies een arrangement, vul je wensen in en je hebt je vrijblijvende offerte binnen enkele minuten in de mail.
7479

Helaas is er op dit moment geen medewerker beschikbaar. Laat je vraag achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.