BELANGRIJK: Lees hier alles wat je moet weten omtrent Coronavirus (COVID-19) & andere maatregelen bij het boeken van een arrangement.
Maatregelen Coronavirus. Meer info
Zoelen
banner

HET NIEUWE NORMAAL IN DE EVENEMENTENBRANCHE

27-10-2020 - Leestijd 3 minuten

Vandaag is het precies 2 weken geleden dat onze Minister-president een nieuwe gedeeltelijke lockdown afkondigde. Het virus heeft volgens hem te veel ruimte gekregen om opnieuw flink te verspreiden en dus werd er een nieuw pakket aan maatregelen gepresenteerd. Net als tijdens de eerst lockdown wordt de evenementenbranche hard getroffen. Zo goed als alle uitjes die wij normaal gesproken bij ons op locatie doen, zijn niet meer mogelijk. Tijdens de eerste lockdown werd er vaak gesproken over het 'nieuwe normaal', maar hoe ziet het nieuwe normaal er uit binnen de evenementenbranche?

Niet te dicht bij elkaar staan, regelmatig je handen wassen, grote groepen vermijden, een mondkapje dragen en zo veel mogelijk thuis werken zijn dingen die horen bij het 'nieuwe normaal'. Dit zijn de adviezen en regels waar 'burgers' zich aan moeten houden. Maar wat houdt het in voor organisaties binnen de evenementenbranche? Het 'nieuwe normaal' zorgt er binnen de branche voor dat er geen 'normaal' meer is.

Van de een op de andere dag kunnen de regels enorm veranderen waardoor er ineens iets heel anders gedaan moet worden. In de periode maart t/m mei hebben we niks kunnen doen, in de maanden juni t/m augustus konden we weer open (met beperkte capaciteit) en sinds september gaat het allemaal weer bergafwaarts. Ingewikkeld, want, bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, vrijgezellenfeesten en familie uitjes worden vaak ruim van tevoren gepland en geboekt. Dit is niet alleen lastig, voor de consument, die niet weet wanner wat kan en mogelijk is. Ook voor de organisaties, want welke uitje ga je verkopen en wat doe je wanneer dit uitje toch niet door kan gaan.

Ontzettend jammer natuurlijk, want juist in deze tijd waar je familie, vrienden en collega's niet veel ziet, is het super belangrijk om toch contact te houden. Wij mensen zijn kuddedieren en houden er van om anderen om ons heen te hebben en dat is nu even niet mogelijk. Of toch wel? Evenementen organisaties zijn op zoek gegaan naar alternatieven die ten alle tijden kunnen worden uitgevoerd. Dit heeft voor een nieuwe trend gezorgd, namelijk de 'online evenementen'.

Online Evenementen
Online Evenementen

Online evenementen kun je voor veel verschillende doelen inzetten. Of het nu gaat om een online meeting met een strakke regie, een online teambuilding game waarbij samenwerken van belang is of gewoon ontspanning/fun. Een mix is natuurlijk ook mogelijk en er zijn vaak mogelijkheden om je uitje compleet te maken met bijvoorbeeld een Borrelbox voor iedere deelnemer. Elkaar 'live' ontmoeten is normaal gesproken de kern van ons vak. Dit is momenteel lastig of kan soms even helemaal niet. Door de opkomst van online evenementen kunnen de bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, vrijgezellenfeesten en familie uitjes gewoon doorgaan.


Online Teambuilding Game: Moviebusters

Wil je meer weten over online evenementen klik dan hier. Een echter aanrader is onze gloednieuwe online escape game 'Save Arnhem'. De feestdagen zitter er ondertussen ook weer aan te komen en het lijkt er op dat de reguliere kerstuitjes ook niet door kunnen gaan. Binnenkort komen we daarom met aantal online events special voor kerst. Hierover lees je meer in het volgende blog.

Robin Wessels
Online Marketeer

In een aantal stappen zetten we je persoonlijke offerte in elkaar. Kies een arrangement, vul je wensen in en je hebt je vrijblijvende offerte binnen enkele minuten in de mail.
7466

Helaas is er op dit moment geen medewerker beschikbaar. Laat je vraag achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.