BELANGRIJK: Lees hier alles wat je moet weten omtrent Coronavirus (COVID-19) & andere maatregelen bij het boeken van een arrangement.
Maatregelen Coronavirus. Meer info
Zoelen
headercorona.jpg

TEAMBUILDING IN CORONATIJD

03-05-2020 - De corona crisis heeft veel teweeggebracht, zo ook in de markt van de teambuildingsuitjes. De locaties waar deze uitjes vaak plaatsvinden zullen vanaf 1 juni meer ruimte krijgen om weer dingen te kunnen organiseren, maar dit zal niet direct ‘business as usual’ zijn. Het is echter nog belangrijker dan normaal om aan teambuilding te doen. Veel mensen zijn immers thuis aan het werk en zien hun collega’s of teamgenoten nog nauwelijks. Maar hoe doe je dat?    

Wat is teambuilding en waarom is het zo belangrijk?
Het is allereerst belangrijk om te weten wat teambuilding is en waarom het zo belangrijk is. Teambuilding is een verzamelnaam voor een reeks groepsactiviteiten, waarbij samenwerking centraal staat. Er zijn veel verschillende teambuilding activiteiten te bedenken, maar het doel is uiteindelijk hetzelfde. Namelijk, het creëren van onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiënte binnen een groep mensen. Een bedrijfsuitje is vaak niet alleen voor de leuk maar ook om bijvoorbeeld de onderlinge samenwerking met de collega’s te stimuleren. Een teamuitje van een sportteam wordt vaak ingezet om de groepsdynamiek te verbeteren en daarmee indirect ook de sportprestatie. Zoals eerder vermeld is het nu nog belangrijker dan ooit. Waar je normaal je collega’s regelmatig op kantoor ziet (of op de vrijdagmiddagborrel), zie je ze niet of nauwelijks meer. Je zult wel begrijpen dat dit niet per se het principe van teambuilding versterkt.

Nieuwe trend 
Vele evenementenlocaties zitten met hun handen in het haar. Vanaf 1 Juni worden de mogelijkheden verruimd en zullen er weer meer mogelijkheden ontstaan. Naar verwachting zal dit in eerste instantie zeker niet de capaciteit bieden die voorheen wel mogelijk was. Dit betekent dat evenementenlocaties creatief moeten zijn en hun gasten op meerdere manieren moeten kunnen vermaken. Dit heeft een nieuwe trend opgeleverd, namelijk de ‘online teambuilding’ uitjes. In plaats van de gasten op hun eigen locatie te ontvangen, wordt er een online meeting opgezet waarin iedereen samenkomt om een spel te spelen. Iedere deelnemer kan dus gewoon vanuit huis meedoen. Tijdens dit spel staat teambuilding centraal en moeten mensen zo veel mogelijk samenwerken om de spellen op te lossen. 

'Moviebusters'
Ook wij gaan mee in deze trend en introduceren onze eigen online teambuilding game ‘Moviebusters’. Alle deelnemers worden verdeeld in teams van maximaal 5 personen en binnen elk team kiest iedere deelnemer een bekend filmkarakter. Elk karakter krijgt zijn eigen opdrachten en door goed samen te werken met je teamgenoten kun je het spel oplossen. Opdrachten kunnen bestaan uit ingewikkelde raadsels, lastige rekensommen en grappige foto en video-opdrachten. Voor elk van deze opdrachten kun je punten verdienen en het team met uiteindelijk de meeste punten wint het spel. Na afloop van het spel komt iedereen weer samen en kan er even lekker bijgekletst worden. Het enige wat je zelf moet doen is zorgen voor een lekker hapje en een drankje. Speciaal voor de feestdagen hebben we nu ook een kerstversie van het spel ontwikkeld.

Volgende blog
Voor al onze online teambuilding uitjes, klik hier! Vanaf 1 Juni ontstaan er voor ons als evenementenlocatie ook weer mogelijkheden om dingen op onze eigen locatie te gaan organiseren. In ons volgende blog lees je alles over welke dingen we weer gaan doen en welke maatregelen wij nemen om alles zo veilig mogelijk te kunnen doen.  

In een aantal stappen zetten we je persoonlijke offerte in elkaar. Kies een arrangement, vul je wensen in en je hebt je vrijblijvende offerte binnen enkele minuten in de mail.
7413

Helaas is er op dit moment geen medewerker beschikbaar. Laat je vraag achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.