BELANGRIJK: Lees hier alles wat je moet weten omtrent Coronavirus (COVID-19) & andere maatregelen bij het boeken van een arrangement.
Maatregelen Coronavirus. Meer info
Zoelen
banner

WAT IS DE BESMETTINGSKANS BIJ EVENEMENTENLOCATIES

17-07-2020 - Iedere week publiceert het RIVM een rapport met de achtergrondcijfers van het coronavirus. De statistieken uit het rapport van deze week laten zien dat het virus zich vooralsnog niet verder lijkt te verspreiden. De versoepelingen van de afgelopen weken kunnen we in ons land dus (nog) niet waarnemen. Na contactonderzoek van de GGD, zien we in het rapport ook terug waar de vermoedelijke besmettingen plaats hebben gevonden. Dit leverde een aantal interessante inzichten op.

Rapport RIVM
Uit het onderzoek blijkt namelijk dat het grootste deel van de besmettingen voortkomt uit de thuissituatie (60,4%), de familie (18,5%) en uit de werksituatie (11,1%). Er werd vooral gevreesd voor de heropening van de horeca (0,9%) en vrijetijdsbesteding (3,6%), maar uit de cijfers blijkt dat de besmettingen daar niet of nauwelijks plaatsvinden. Ook horen we steeds meer geluiden dat de kans op besmetting in de buitenlucht een stuk minder is. De druktes die we allemaal gezien hebben in de winkelstraten en op de demonstraties (in de buitenlucht) hebben niet tot meer besmettingen geleid. De afgelopen weken werd er ook steeds meer gekeken naar de overdracht van het virus via ‘aerosolen’, ook hier vinden we in de cijfers geen aanwijzingen van terug.

Evenementenbranche
Voor ons als evenementenbranche is dit natuurlijk zeer goed nieuws. Het betekent dat alle maatregelen die wij tot nu toe hebben genomen goed lijken te werken. Wij vallen namelijk voor een groot deel onder de categorie vrijetijdsbesteding en horeca. Daarnaast is het ook nog is zo dat een groot deel van onze activiteiten in de buitenlucht plaats vinden. Met andere woorden tot nu toe zijn er nog heel weinig aanwijzingen dat er besmettingen plaatsvinden op locaties zoals de onze. Mocht je nog twijfelen over het boeken van een uitje, dan kan dit wellicht je twijfels wegnemen.

Onze maatregelen
Ondanks de positieve cijfers in onze branche, is dit voor ons geen vrijbrief om alle maatregelen te laten vallen en door te gaan als vanouds. Wij zullen de richtlijnen van het RIVM blijven volgen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Bij al onze evenementen dient er vooraf gereserveerd te worden en zal er een gezondheidscheck plaatsvinden. Verder zijn al onze activiteiten op het terrein ingericht op de 1,5 meter samenleving. Ook vragen wij al onze gasten alvorens ze de activiteit betreden hun handen te desinfecteren. Onze horeca en sanitair punten worden extra vaak gereinigd en ons terrein is groot genoeg om afstand te houden tussen verschillende groepen. Wil je meer lezen over hoe onze uitjes eruit zien tijdens Corona? Klik dan hier.

We begrijpen dat het lastig is om in deze tijd een uitje te organiseren. Wij zijn er echter van overtuigd dat juist in deze tijd een uitje super belangrijk is. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers door te bellen naar 0344-745400. Zij kunnen je alles vertellen over onze evenementenlocatie en de extra maatregelen die wij treffen met betrekking tot het virus. Wil je graag een keer onze locatie zien? Geen probleem, wij plannen graag een rondleiding met je in!

In een aantal stappen zetten we je persoonlijke offerte in elkaar. Kies een arrangement, vul je wensen in en je hebt je vrijblijvende offerte binnen enkele minuten in de mail.
7436

Helaas is er op dit moment geen medewerker beschikbaar. Laat je vraag achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.